Michael

Michael

mandag den 17. august 2015

Blackout

Der er stadig mange der kan huske det første computerspil jeg lavede manuskript til. Og overraskende nok er der også rigtigt mange der stadig har lyst til at prøve at spille det og spørger hvordan man kan komme til det. Folk er godt klar over at det er lavet uden antydningen af 3d animation, at det er langsomt og 20 år gammelt. Men måske netop derfor er det så fedt. Der er en bestemt stemning over det, ligesom gamle film.

For dem der har de gamle cd´er, og et gammelt Windows 95 styresystem installeret på en gammel glemt pc i kælderen (eller en Machintosh med quicktime 2.5).... For dem er det muligt. Men hvem kan skaffe det længere? Resten der godt kunne tænke sig at se det køre på en i-Pad har ikke rigtigt haft muligheden. For hvem I alverden skulle gide at få et gammelt støvet spil op at køre igen? Og hvorfor?

Lad mig starte med det sidste. Udover at være det første spil jeg skrev manus til, var det også det første spil Deadline Games producerede - og den første rigtigt store computerspilsproduktion der kom ud i Danmark. Det er nok lidt friskt at sige at Blackout startede hele branchen, det gjorde det nok ikke, men det var første gang der blev arbejdet med så store budgetter, og så mange mennesker på en dansk produktion. Og indholdsmæssigt var både historien og interaktionen langt mere ambitiøst end noget der tidligere var lavet herhjemme. Så uanset hvor primitivt det må føles at spille det i dag - så er det et vaskeægte stykke kulturarv.

Så det var altså hvorfor. Men det næste spørgsmål er hvem  der skal gøre det? Der er ikke rigtigt nogen støtte til den slags genudgivelser. Salget vil højest sandsynligt være ganske beskedent. Så det skal gøres by heart. Og hvem har det hjerte?

Ja, det har vi der har lavet det dengang selvfølgelig. Det er mig, Simon Andreasen, Simon Løvind, Chris Mottes - og så AnneMette Thorhauge, der ikke var med dengang - men får at være helt ærlig, har været den der har sparket alle os gamle mænd i røven.

Endelig indbefatter det ikke mindst en idealistisk programmør, der vil sætte sig ned (uden penge up front) og programmere en demo, som vi så kan lave et kick-starter projekt ud af efterfølgende, så vi kan få finansieret resten. Så han bliver den virkelige helt i foretagendet. Vi  har allerede snakket med en del der godt gider og vove pelsen, for at få sat projektet i søen.

Så måske kommer Blackout igen til at se dagens lys og rulle over folks i-Pads. Indtil da må man nøjes med at kigge på videoer med gennemspilninger på nettet. Der står et grimt logo på skærmen når man gør det, som ikke hører hjemme i spillet - men ellers er stemningen intakt. Se selv:


2 kommentarer:

  1. "Denne video findes ikke". Men her kan man se en gennemspilning: https://www.youtube.com/watch?v=4zA-peIUSfo

    SvarSlet
  2. Kommer der nogensinde til at ske mere på denne front ?

    SvarSlet