Det kom der mange gode og forskellige bud på, fra de implicerede grupper.
Hver workshop mødtes kl . 15 og havde 3-4 timer til at lære hinanden at kende og brainstorme på content og teknologi. Derefter sov vi på det og startede næste morgen med at konceptudvikle, producere og prøve ideen af. Kl.20 blev dørene slået op for publikum, så der skulle der være et eller andet færdigt. Jeg vil ikke nævne de andre (og gode) bidrag her, men nøjedes med at fortælle hvad vi lavede i min gruppe.
Step 1 - BRAINSTORM: Mange af de andre grupper valgte VR-teknologi som udgangspunkt - derfor valgte vi noget andet. Vi ville tage udgangspunkt i lyd fremfor billede og holde os relativt analoge. Vores brainstorm bevægede sig hele tiden omkring "Under vand", "Intimitet", "Hemmeligheder" og "Melankoli". Derudover ville vi gerne arbejde med historier og brugerinddragelse.
Step 3 - MANUS: Hvert medlem af gruppen skrev en monolog om ejeren af paraplyen, fortalt med ejerens stemme. Da de blev læst op, opdagede alle at historierne passede sammen på mange punkter. Vi nursede det lidt bagefter - men fyldte ikke forbindelserne mellem historierne helt ud. Hørte man dem alle sammen kunne det ske man så sammenhængen og historien bag, men det ville kræve noget meddigtning, og det var jo præcist intentionen.
Step 4 - PRODUKTION: Vi indspillede en oplæsning af hver af historierne. Derefter lagde vi oplæsningerne på små memorykort, som blev sat ind i nogle små højtalere. Under alle oplæsningerne lagde vi lyden af regnvejr (og lidt fjern torden ind imellem). Derefter monterede vi højtalerne øverst i paraplyen. Man kunne nu tænde, lytte til regnen og historien mens man gik.
Da vi pakkede sammen og ville kassere prototypen igen, spurgte Teater Rampe om de måtte beholde den og køre nogle ture til i fremtiden. Så den lever stadigvæk lidt nede i Stuttgart.
Vi kaldte projektet for RAIN.
Deltagere:
Sabiha Ghellal
Philipp Jonathan
Svenja Kaeshammer
Hannes Kapsch
Michael Valeur